Bulina verde

Devenite o realitate a erei noastre, schimbarile climatice deja ne afecteaza pe fiecare dintre noi. Insa impactul major va afecta urmatoarea generatie, daca noi nu facem nimic acum.

Abordarea noastra

Ne-am propus sa ne schimbam abordarea fata de responsabilitatea noastra sociala si de mediu, implementand schimbari atat la nivel de companie, cat si la nivel individual.

Noi credem ca schimbarea e in mainile fiecaruia dintre noi. Cu totii putem lua masuri pentru a crea o lume mai buna.

Ce facem noi

Noi deja am inceput sa facem schimbari. Iata cateva dintre acestea:

Schimbarea becurilor incandescente cu cele fluorescente – schimbarea unui singur bec incandescent cu unul fluorescent ajuta la economisirea a 140 kg de CO2/ an. In biroul nostru, utilizam numai becuri fluorescente, cu o durata de viata mult mai lunga si o eficienta cel putin la fel de buna ca a becurilor incandescente.

Reducerea utilizarii masinilor – conducem numai daca trebuie, si unde trebuie, evitand drumurile inutile ce au ca rezultat emisii inutile de CO2. Prin eficientizarea proceselor noastre si cautarea de colaboratori in aceeasi zona unde avem si noi biroul, am reusit sa optimizam si drumurile ce necesita deplasarea cu masina.

Reducerea consumului de apa – utilizam eficient apa, instaland robinete si rezervoare eficiente, evitand risipa si scurgerile inutile.

Reducerea consumului de energie – dispozitivele utilizate in cadrul activitatii nostre sunt eficiente din punct de vedere energetic; toate dispozitivele sunt inchise atunci cand nu sunt in uz, iar calculatoarele si laptopurile sunt setate sa intre in stand-by dupa o scurta perioada de neutilizare. O alta metoda pentru reducerea consumului de energie si, automat, reducerea facturii de electricitate, este scoaterea din priza a dispozitivelor care nu sunt utilizate, precum incarcatoare de telefon, prelungitoare, etc.

Reducerea consumului de hartie – o mare parte din activitatea noastra se bazeaza pe consumul de hartie, iar acesta este motivul pentru care am hotarat sa eficientizam procesele, pentru a evita risipa. Fie ca tiparim fata-verso, reutilizam hartia, fie ca evitam sa tiparim materiale de care nu avem neaparata nevoie, sau, pur si simplu, optam sa trimitem si sa primim facturi electronice, acestea sunt masuri care ajuta la protejarea mediului. La fabricarea hartiei reciclate se foloseste cu 30 - 55% mai putina energie decat la fabricarea hartiei din lemn.

Reciclarea bateriilor, telefoanelor, becurilor uzate – telefoanele, bateriile, becurile, etc. sunt nelipsite din activitatea oricarei companii. Fiind produse foarte toxice pentru mediul inconjurator, am ales sa mergem pe calea reciclarii tuturor acestor deseuri. Telefoanele si acumulatorii contin elemente pretioase precum: platina, aur, argint, paladiu, cupru, nichel, cadmiu, litiu. Metalele si plasticul din componentele telefoanelor pot fi refolosite in productia de telefoane noi sau in alte industrii. Prin urmare, toate telefoanele utilizate de echipa noastra, toate bateriile utilizate de diversele dispozitive ale biroului nostru, precum si toate becurile uzate sunt transportate la unitati specializate in debarasarea in siguranta de acest tip de deseuri periculoase pentru mediu.

Plantarea de copaci – Avand in vedere amprenta de carbon generata de fiecare dintre noi, ne-am propus ca anual sa plantam 5 copaci, pentru a ajuta la restaurarea gradului de impaduriri din Bucuresti si imprejurimi, dar nu numai. Astfel vom reusi sa anulam cel putin o parte din amprenta noastra de carbon generata prin utilizarea electricitatii, a hartiei, a apei, a masinilor, si asa mai departe.

Voluntariat la actiuni de colectare a deseurilor – fiecare dintre noi polueaza intr-un fel sau altul, astfel incat compania noastra doreste sa-si mobilizeze echipa, colaboratorii si partenerii pentru a „da ceva inapoi”. Let`s Do It, Romania! Ne anuntam toti colaboratorii si partenerii si vom fi acolo!

Reciclare selectiva – reciclam selectiv deseurile de hartie, plastic si metal generate de activitatea noastra de traduceri, pentru a ne aduce contributia la crearea si pastrarea unui mediu mai bun pentru viitoarele generatii.

Comunicam mai departe – dam de veste colaboratorilor, furnizorilor, partenerilor si angajatilor cu privire la necesitatea schimbarii abordarii fiecaruia dintre noi fata de modul in care protejam natura si pe cei din jur.


Cotatie rapida