Dreptul de a citi
Publicat la : 05 Mar 2013
Carti-Dreptul de a citi

In anul 2010, OTP Bank a lansat campania nationala de responsabilitate sociala “Dreptul de a citi”. Principalul obiectiv al acestei campanii a fost dotarea cu peste 10.000 de carti a scolilor generale din mediul rural defavorizat. Un alt obiectiv al campaniei a fost acela de a reda copiilor din aceste scoli dreptul natural, de care ar trebui sa ne bucuram cu totii in mod egal: dreptul de a avea acces la lectura, contribuind, astfel, la dezvoltarea personala a acestor copii, la nasterea de noi vise, crearea de noi proiecte si obtinerea de noi realizari si impliniri.

Bine-cunoscuta si trista realitate este ca bibliotecile scolilor din mediul rural, acolo unde ele exista, detin colectii foarte restranse de carti. De asemenea, nu ne dorim ca volumele de carti sa ajunga la groapa de gunoi, atunci cand exista, undeva, un copil, care si-ar dori sa le citeasca.

Astfel, in cadrul campaniei “Dreptul de a citi”, OTP Bank a demarat procesul de colectare a cartilor in toate unitatile bancii si in Librariile Humanitas, partenere in cadrul proiectului, carti ce au fost, apoi, donate elevilor din clasele I-VIII din cadrul scolilor defavorizate. De asemenea, proiectul a cuprins donatii de mobilier necesar stocarii colectiilor de carti.

Initiativa a fost sustinuta de numerosi prieteni care si-au adus contributia la promovarea actiunilor educational-culturale, sprijinind viitoarele generatii in culegerea realelor valori din carti pline de intelepciune.

Jurnalul Naţional, prin „Biblioteca pentru Toţi”, s-a alăturat în promovarea acestui program social. Vocea lui Marcel Iureş îi îndeamnă, la radio, pe toţi susţinătorii acestei cauze să doneze cărţi.

Ministerului Educaţiei şi Cercetării, este instituţia implicată în selecţia şcolilor generale din toată ţara, participante la program.

De la inceputul campaniei “Dreptul de a citi”, peste 15.000 de copii din satele si scolile defavorizate au regasit bucuria cartilor.

In cadrul proiectului, campania “Dreptul de a Citi” a pornit la drum alături de Caravana BookLand. Targul de carte BookLand - cea mai de amploare Caravana a Cartii - a ajuns la editia a 3a. In 2013, BookLand reitereaza initiativa culturala dedicata Cartii, adoptand un format ancorat in contemporan, ce atrage prin modernitate, mobilitate si participare activa a cititorilor.

Caravana BookLand va colinda 19 orase, promovand timp de 10 luni o selectie vasta de titluri de carte, muzica si film, din portofoliul celor peste 100 edituri reprezentate.

Turneul cartilor porneste pe 5 martie din Oradea si se va incheia in atmosfera sarbatorilor de iarna, pe 23 Decembrie, la Bucuresti. Consultati traseul caravanei Bookland aici.
Vezi toate stirile din categoria General
Cotatie rapida