Traduceri instantanee cu telefonul
Publicat la : 21 Jan 2015
Traduceri instantanee cu telefonul

Dupa ce, in primavara anului 2014 Google a achizitionat aplicatia WordLens pentru realitate augmentata, aceasta a fost integrata cu Google Translate, oferind posibilitatea traducerii in timp real a inscriptiilor captate de camera foto, precum si traduceri in timp real ale convorbirilor, aplicatia Google Translate fiind capabila sa interpreteze doua limbi simultan.

Google Camera Translation
Google Camera Translation ofera utilizatorului posibilitatea de a indrepta camera catre un indicator sau catre cuvinte pe care nu le inteleg, iar aplicatia le va traduce in timp real si automat, prin suprapunere cu textul original. Practic, aplicatia va sterge limba initiala de pe indicator si o va inlocui cu limba pe care utilizatorul o intelege. Aplicatia de traducere pe iOS si Android ofera posibilitatea traducerii in si din franceza, germana, italiana, portugheza, spaniola si rusa. Functionalitatea e foarte utila pentru turistii care pot descifra rapid diverse indicatoare stradale sau meniuri de restaurant.
Aceasta aplicatie este o versiune 100% gratuita a aplicatiei Word Lens lasata inca din 2010. Aplicatia Google Camera Translation nu necesita conexiune la internet pentru a functiona. Google declara ca vor implementa mai multe optiuni de suport lingvistic in viitor.
GoogleCamera Translation

Modul conversational al Google Translate
Optiunea de traduceri in mod conversational oferite de aplicatia Google Translate fluidizeaza si simplifica discutiile cu o alta persoana in limba dorita de utilizator, oferind si posibilitatea traducerii verbale automate a conversatiilor dorite. Conform Google, aplicatia recunoaste limba vorbitorului si are o functie audio prin care intelege textul vorbit si furnizeaza o traducere text disponibila si in versiune audio in cateva limbi importante.

Este suficient ca utilizatorul sa apese pe microfonul de pe ecran si sa inceapa sa vorbeasca in limba selectata, iar apoi sa apese din nou pe microfon, urmand ca aplicatia Google Translate sa recunoasca automat care dintre cele doua limbi selectate este vorbita, traducand in cealalta limba, iar astfel facilitand o conversatie mult mai fluenta. Pentru restul conversatie, nu mai este necesar ca utilizatorul sa mai apese pe butonul pentru microfon. Problema este ca, in unele cazuri, traducerea poate fi inexacta daca vorbitorul nu rosteste cuvintele foarte rar, iar daca propozitiile rostite sunt lungi, aplicatia intampina dificultati. Discutia poate deveni fragmentata, iar participantii la conversatie ar putea sa nu inteleaga tot ce se discuta.

Aplicatia faciliteaza, totusi, conversatiile de baza, precum comandarea dintr-un meniu sau solicitarea de indicatii catre o destinatie.
Google translate
Vezi toate stirile din categoria Tehnic
Cotatie rapida