Interpretariat

Sprijinim persoanele si organizatiile sa depaseasca barierele lingvistice si sa realizeze interactiuni multilingve de succes.

Principalele tipuri de interpretariat

Simultan

Acest stil implica utilizarea echipamentelor specifice indispensabile, cum ar fi casti, microfoane si cabina izolata fonic pentru interpret. Interpretarea simultana este optima pentru conferinte, prelegeri sau prezentari cu public numeros. In cazul interpretariatului simultan vor fi necesari minim 2 interpreti per combinatie de limbi, astfel incat acestia sa se succeada la fiecare 15-20 de minute, pentru a permite reproducerea calitativa a mesajelor transpuse.

necesita echipamente specifice
numar mare de interlocutori
2+ interpreti

Consecutiv

Acesta implica transmiterea mesajelor in mod succesiv, direct, fara a fi necesare echipamente specifice. Interpretarea consecutiva este in general utilizat pentru intalniri cu numar redus de persoane sau pentru indeplinirea unor cerinte legale cum ar fi la notariat sau starea civila. In cazul interpretariatului consecutiv in general este suficient un singur interpret.

nu necesita echipamente
numar redus de interlocutori
1 interpret

Alte tipuri de interpretariat

Șușotaj (chuchotage)

Acesta se mai numeste si “whispering” sau “la ureche” este un tip de interpretariat simultan care implica pozitionarea interpretului in imediata proximitate a ascultatorului, folosind un ton redus pentru transmite in mod simultan mesajul vorbitorului, fara a utiliza echipamente specifice. Fiind foarte solicitant pentru corzile vocale ale interpretului, acest tip de interpretariat este potrivit pentru intalniri restranse si de scurta durata. Adesea, astfel de interpreti sunt prezenti in cadrul intalnirilor dintre demnitari, cand se impune respectarea unui protocol specific. De asemenea, interpretul poate fi ascuns vederii, pentru ca acesta trebuie sa fie in umbra ascultatorului sau vorbitorului cu scopul de a fi bine auzit si inteles, nu neaparat vazut.

Interpretariatul de legatura

Este cel mai informal tip de interpretare, fiind util in cazul vizitelor in teren la fabrici sau birouri, cand se organizeaza o intalnire cu echipa de proiect sau cu alti parteneri de afaceri ori in cazul vizitelor turistice. Acest serviciu când mergeți în vizită la o fabrică, la birourile din teren, când aveți o întâlnire cu echipa de proiect sau cu alți parteneri de afaceri. Acest serviciu combină interpretarea de tip șușotaj și servicii de interpretare consecutivă.

Interpretariat la distanta (tel/video)

Solutiile noastre faciliteaza legatura cu clienti, partenerii si angajatii multilingvi, oriunde in lume. Acest serviciu poate fi realizat prin telefon sau video. Interpretariatul telefonic este util in cazul conversatiilor ce implica vorbitori de diferite limbi, fiind rapid si eficient, iar prezenta fizica a interpretului nu este necesara, ceea ce conduce la costuri mai mici. Interpretariatul video este similar celui telefonic, cu diferenta ca exista o conexiune video, ceea ce permite si reproducerea caracteristicilor nonverbale. Aceasta varianta este esentiala pentru situatiile in care se utilizeaza limbajul semnelor.

Interpretariat fata in fata

Interpretul Traduceri10 se deplaseaza in locatia stabilita, cum ar fi biroul notarial, la o conferinta sau la birourile dumneavoastra, unde asigura serviciul solicitat, oferind siguranta calitatii.

Interpretariat prin releu (interpretare indirecta)

Acest tip de serviciu este necesar pentru limbi extrem de rare si implica traducerea dintr-o limba in alta prin intermediul unei terte limbi, cunoscuta si ca limba pivot.

Alege un birou de traduceri cu experinta in interpretariat si traduceri!

1

300+

Clienti companii/corporatii sau persoane fizice multumiti de serviciile noastre de interpretariat.

2

650+

Servicii de interpretare oferite, de la interpretariate notariale si pana la conferinte internationale

3

100+

Interpreti disponibili ce va pot oferi servicii de interpretariat in cele mai frecvent folosit limbi.

4

14+

Ani de experienta in interpretariat

Clienti cu care colaboram pentru serviciile de interpretariat si traduceri

Colaboram cu...

Clientii nostri sunt centrul activitatii nostre. Pentru ca fiecare afacere este diferita, este crucial sa intelegem nevoile clientilor nostri si obiectivele acestora. Astfel, suntem mandri ca putem oferi solutii unice, inteligente, adaptate fiecarui client si proiect ce necesita interpretariat sau traduceri, intr-o gama larga de industrii.

Intrebari si raspunsuri despre interpretariat

Tarifele pentru serviciile de interpretariat variaza in functie de durata evenimentului si de tipul de interpretariat solicitat.
Da, oferim servicii de interpretariat urgente pentru evenimente neprevazute sau cu termene stranse.
Interpretii nostri au experienta vasta in diverse domenii si sunt certificati pentru a asigura servicii de inalta calitate.
Pentru a rezerva un interpret, trebuie sa ne contactati cu detalii despre eveniment si cerintele dumneavoastra specifice.
Oferim servicii de interpretariat simultan, consecutiv si de insotire pentru diverse evenimente si conferinte.

Ai nevoie de mai multe innformatii? Contacteaza-ne!

+(4) 0722.75.60.60
+(4) 0747.75.60.60

Suna-ne si iti vom raspunde la toate intrebarile.

contact@traduceri10.ro

Ne poti transmite un email si iti vom raspunde cat de curand posibil

Mergi Sus